een effectieve manier om meer resultaat te behalen

Sales Coaching is één van de meest effectieve manieren om de prestaties van salespersonen en salesteams te verbeteren.

UIt onderzoek blijkt dat salespersonen met, slechts, 3 uur indivduele coaching per maand hun doelstelling met 7% overtreffen, daarmee circa 25% meer omzet genereren en de gemiddelde succesratio (aantal deals) met 70% verbeteren (CEB, 2012). Volgens de Internalional Coach Federatie, “de gemiddelde onderneming kan een return of investment verwachten van 7 keer de investering in sales coaching”.

Sales Coaching zou dus een prioriteit moeten zijn voor iedere sales teammanager. Dat is het vaak niet in de praktijk. Wij helpen ondernemingen om hierin verandering aan te brengen.

Ons Sales Coaching programma richt zich primair op de sales teamleider. Wij coachen-de-coach. Wij leren de sales teamleider om ook succesvol sales coach te worden.

Dat doen we middels een gestructureerd programma dat gebaseerd is op ons Sales Coaching Framework. Dit framework bestaat uit diverse elementen die er op gericht zijn om sales coaching te introduceren en te borgen in uw onderneming.

Hieronder een tweetal voorbeelden. Links één van de eerste stappen in het sales coaching framework; het vaststellen van de verwachtingen ten aanzien van salespersonen, verdeeld in drie niveaus. Rechts ziet u een voorbeeld van het Persoonlijk Ontwikkelplan; de basis voor verbetering.

Het basis programma bestaat uit 6 (individuele) coaching sessies van 2 uur. In deze coaching sessies wordt de sales teamleider op systematische wijze wegwijs gemaakt in het sales coaching framework. We besteden natuurlijk veel aandacht aan de persoonlijke eigenschappen van de betreffende sales teamleider. Hieronder een tweetal voorbeelden . Links ziet u een zelfassessment ten aanzien van de kenmerken van een ‘Topcoach’. Hoe scoort de sales teamleider zichzelf? Rechts ziet u een voorbeeld van zelfreflectie; een formulier dat de sales teamleider/coach gebruikt om zijn eigen coach prestaties te evalueren.

De opbrengst van Sales Coaching is groot.Het zorgt ervoor dat uw onderneming doelstellingen vaker haalt en vaker overtreft, het ontwikkelt gemiddelde salesmensen naar een niveau van top salespersoon (ongeveer 60% van alle salesmensen behoort op dit moment tot de categorie: gemiddeld), het maakt uw salesteam flexibeler (sterker in het aanpassen aan veranderende omstandigheden), het bouwt een cultuur van vertrouwen en professionele feedback en het zorgt ervoor dat succesvolle salesmensen (en ook de coach zelf) loyaler blijven en de onderneming minder snel verlaten.

Wilt u meer weten over dit programma? Neem dan contact met ons op.

[layerslider_vc id=”4″]
EditorCoaching