Het Sales proces

Nog steeds hebben verreweg de meeste ondernemingen geen geformaliseerd Sales proces of er is wel sprake van een Sales proces, maar wordt deze simpelweg niet gevolgd. Tegelijkertijd weten we uit heel veel onderzoek, dat een effectief Sales proces een wezenlijke bijdrage levert aan het succes, en een fundamentele bijdrage levert aan de strategie van een onderneming.

Een effectief Sales proces maakt Sales beheersbaar en transparant, het levert informatie over klanten en bewegingen in de markt, het maakt strategie bepalen makkelijker.

Een effectief Sales proces helpt om het leven van de Sales team leider, en de Salesmensen overzichterlijk en bestuurbaar te maken. Er is geen sprake van vage informatie over klanten, geen onduidelijke cijfers over voortgang, geen verwarring over de forecast enzovoorts.

In deze workshop werken we een effectief Sales Proces uit, op operationeel niveau. Wanneer uw onderneming over een CRM systeem beschikt, sluiten we hier vanzelfsprekend op aan.

Het Sales Proces wordt uitgewerkt in eenvoudige stappen. Stappen waarvan we weten dat ze effectief zijn. We helpen daarnaast de Sales team leider om het Sales proces effectief te begeleiden.

De workshop laat zien dat een goed Sales Proces de basis is voor succes in Sales.

[layerslider_vc id=”4″]
Share this post
EditorHet Sales proces