Prospecting en netwerken - Online & Offline

vinden, binden en ontwikkelen van klanten

Het vinden, binden en ontwikkelen van klanten is de core business van iedere Salespersoon. We noemen het prospecting, acquisitie of business development. We maken zelfs onderscheid tussen ‘Hunters’ en ‘Farmers’, dat vaak door Salesmensen en managers als excuus wordt gebruikt. ‘Ik ben geen ‘hunter’ type’, horen we maar al te vaak.

Ondanks dat iedereen het eens is over het belang laat de praktijk zien, dat slechts circa 50% van alle Salesmensen er ook daadwerkelijk mee bezig is.

Het blijkt keer op keer dat het onderwerp Prospecting en Netwerken voor veel Salesmensen een (grote uitdaging) vormt. In deze training laten we zien dat het vinden, binden en ontwikkelen van nieuwe klanten voor een groot deel te leren is. Het vereist, zoals alle stappen in het Sales proces, discipline en een gestructureerde aanpak,

De training gaat in op hoe je interessante prospects selecteert, hoe je ze benadert en hoe je ze ‘binnen haalt’. Daarnaast bekijken we de vele mogelijkheden die je hebt om te ‘netwerken’, online maar ook offline. Hoe presenteer je jezelf naar buiten? Welke positie neem je in?

[layerslider_vc id=”4″]
Share this post
EditorProspecting en Netwerken – On & Offline