Van Verkoper tot Business Partner

Met name technologische ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een lawine aan veranderingen in het koopgedrag van onze klanten. Dat is natuurlijk niet zonder gevolgen voor de rol van de Salespersoon. De meeste Salesmensen hebben nog steeds focus op het zenden van informatie. Ze vertellen de klant nog steeds hoe goed hun product is en hoe belangrijk het is dat ze juist hun product kopen.

Deze klassieke Salesmensen geloven in overtuigen, onderhandelen, korting of andere cadeautjes geven, en gebruiken zo nu en dan de ‘leugen voor eigen bestwil’ om een klant binnen te halen. Dit gedrag noemen we ook wel ‘push’ gedrag. Wat we in deze workshop vooral bespreken is de overgang van dit ‘Push’ gedrag naar ‘Pull’ gedrag.

De klant weet namelijk al lang wie we zijn, welke producten we hebben, hoe onze prijs zich verhoudt tot de concurrenten en waar we al dan niet goed in zijn.

We leren Salesmensen het belang van verandering in Mindset en het gedrag dat daarbij hoort. Van Verkoper naar Business Partner.

Sales gaat namelijk in de kern niet over wat je verkoopt, maar veel meer over waarom een klant koopt.

[layerslider_vc id=”4″]
Share this post
EditorVan Verkoper naar Business Partner